Allt om militären

Studera på militärhögskolan Karlberg

Om du är intresserad av att göra karriär inom det militära kan du studera på militärhögskolan Karlberg som ligger i Solna, Stockholm. Karlbergs anor som utbildningsenhet inom det militära sträcker sig långt bak i tiden. 1792 började officerare att utbildas på militärhögskolan Karlberg. Det gör Karlberg till världens äldsta militära akademi som i obruten följd utbildat officerare. Om du vill studera på militärhögskolan Karlberg kan det vara en bra idé att köpa lägenhet i Stockholm för att ha ett boende.

Köp en lägenhet i Stockholm för studierna

Utbudet av lägenheter i Stockholm är stort, speciellt i Storstockholm. När du ska köpa lägenhet i Stockholm behöver du fundera över hur mycket pengar som du vill lägga på en lägenhet och var du helst av allt vill bo. Det är fördelaktigt att bo så nära Karlberg som det är möjligt för att det ska vara nära till skolan. Du kan spara enormt mycket tid på att ha nära till skolan.

Officersutbildningen pågår i tre år

För att bli officer och studera på militärhögskolan Karlberg behöver du ha genomfört en grundutbildning med värnplikt. Därefter har du möjlighet att söka till officer alternativt specialist- eller reservofficer. Officersprogrammet är en treårig utbildning som efter godkänd utbildning ger en akademisk yrkesexamen. Det är Försvarshögskolan som genomför utbildningen och den största delen av alla studier äger rum på Militärhögskolan Karlberg. När du ansöker till officersutbildningen kan du välja mellan tre olika inriktningar. Krigsvetenskaplig inriktning, militärteknisk inriktning och sjövetenskaplig inriktning kan du välja mellan.

Ansökan till officersutbildningen

Förutom en grundutbildning behöver du även ha läst vissa ämnen på gymnasiet för att kunna ansöka. När du ansöker till officersutbildningen kommer du att få genomföra tester och intervjuer. Antagningsprocessen innehåller bland annat en professionsintervju där syftet är att ta reda på mer om vem du är som person. Du behöver även ha minst två referenser. En av dessa referenser ska helst vara en chef eller tidigare sådan inom Försvarsmakten. När du studerar till officer får du en dagersättning på 140 kronor per dag. Om officer är en stor dröm så är det dags att försöka förverkliga den.

Du kanske också gillar…