Allt om militären

Militära konflikter i utlandet

Blir världen bättre eller sämre? Med tanke på de militära konflikterna är det sistnämnda inte långt bort…

Många konflikter i moderna världen

Den tragiska sanningen är att så länge det har funnits människor så har det funnits konflikter på något sätt. Väpnade konflikter inkluderade. Det vore en lögn att påstå att världen var bättre förr. Den stora skillnaden var att de krig och konflikter som pågick förr inte rapporterades lika mycket som det görs idag tack vare dagens teknologi.

Men världen ser mer konflikter än någonsin. Europa är förvisso en kontinent som slipper undan det mer än tidigare, när länder som Spanien, Tyskland, forna Jugoslavien och stora delar av den östra sidan av kontinenten inte allt för sällan hade problem.

Konflikten mellan Israel och Palestina är sedan 1948 ständigt aktuell, samtidigt som andra oroligheter existerar i bland annat Asien. I Irak och Syrien är det fortsatt svårt att få ordning på läget. Flera olika nationer och organisationer deltar i konflikten, där ingen egentligen är redo att backa ut eller ge upp. Det gör att det sprider sig fler problem i regionerna, och skapar ännu fler väpnade konflikter.

Du kanske också gillar…