Allt om militären

Köp en gammal militäranläggning

Med jämna mellanrum säljs gamla militära anläggningar ut. Det kan röra sig om till exempel bunkrar eller skyddsrum som inte längre används. Den som har tid och pengar över kan i ett sådant läge ha en möjlighet att få tag på en unik fastighet.

Ligger ofta otillgängligt till

En sak du behöver planera för om du köper en bunker är att den med stor sannolikhet kommer ligga i skogen. Bortom allmän väg. Då kan det vara bra att skaffa en ATV (All Terrain Vehicle) och ATV tillbehör från Kellfri så att du kan frakta dit allt du behöver. Har du en vagn och en ATV kan du både frakta dit och bort saker utan problem.

Kan vara svårrenoverat

Ställen som är byggda för militärt bruk är inte alltid lika anpassade till civila ändamål. Du behöver kolla upp hur det ser ut med ventilation, avlopp och vatten innan du köper. I de flesta fall är de också byggda i betong, vilket kan kräva specialkompetens för att inspektera. Se till att det inte vittrar för mycket då det kan bli kostsamt att reparera. Kolla också om den är anpassad till att vara privatbostad om det är så du tänkt använda den. Annars kan det krävas mycket anpassningar. Om du är beredd att göra det kommer det dock bli ett unikt boende eller sommarstuga.

Du kanske också gillar…