Militär utomlands

Kan man bli militär i Sverige?

Trots att Sverige inte har några stora arméer är det trots allt möjligt att bli militär.

Gör en grundutbildning

För att bli militär i Sverige är det positivt att ha gjort värnplikten, eller lumpen, om man föredrar det ordet. Oavsett måste alla som vill bli militärer göra olika övningar och tester. Därefter måste nya rekryteringar göra en grundutbildning. Här bekantas man med sina nya miljöer och andra viktiga delar inom det militära.

Grundutbildningen fokuserar på att lära de blivande militärerna om arbetet, förutsättningarna och mycket annat. Därefter har man möjligheten att börja arbeta för Försvarsmakten. Som svensk har man möjligheten att jobba i olika länder inom det militära, enligt Försvarsmakten själva.

Samtidigt beror det på många olika faktorer. Sverige är som bekant ingen stormakt inom det militära och är inte heller ett land som har varit i krig mycket. Något de över 210 åren i rad i fred bekräftar. Men det finns trots det möjlighet att göra sin tjänstgöring utomlands. Även om Sverige inte ligger i krig med Afghanistan finns det svenska trupper där och på andra håll i Mellanöstern samt andra delar av världen.

Du kanske också gillar…